DEDADER
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube
info@dedader.com
Menü

Akıncılar Yolu Projesi Hibe Almaya Hak Kazandı

DEDADER’in başvuru sahibi olduğu ve Demirci Kaymakamlığı AB Proje Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan T.C. İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı hibe programına sunulan “Akıncılar Yolu” projesi desteklenmeye hak kazandı.
“Akıncılar Yolu Projesi” gençlerimizin bölgenin tarihi hakkında bilgi sahibi olmalarını ve kültürümüzü nesilden nesile aktarmalarını hedeflemektedir. Ayrıca bu proje, gençlerimizin zararlı alışkanlıklara yönelmelerini önleyerek sportif faaliyetlere ilgi duyan sağlıklı bireyler olmalarına katkı sağlayacaktır.
Bu proje kapsamında, Demirci Akıncıları olarak bilinen Kaymakam İbrahim Ethem ve müfrezelerinin Milli Mücadele Dönemi’nde yaşadığı, savaştığı alanlar rotalandırılarak güzergâhlar belirlenecek ve uluslararası işaretlemeler yapılacaktır. Gençleri, sporseverleri ve spor kulüplerini bölgemize çekerek bu güzergâhlarda tarihi ve doğal güzelliklerin içerisinde trekking (dağ yürüyüşü), dağcılık, dağ bisikletçiliği, motosiklet, yağlı güreş, yamaç paraşütü, izcilik ve oryantiring (yön bulma) gibi sportif faaliyetlerin yapılması sağlanacak. Proje kapsamında, güzergâh üzerinde yer alan tarihi yapıların restorasyonunun yanı sıra Demirci halıcılığının tanıtımına yönelik çalışmalara da yer verilecek. Ayrıca güzergâhın, zengin endemik bitki türlerini görmek isteyen fotoğrafçılar, botanik turlar ve kuş gözlemcileri için aranılan bir yer hâline gelmesi hedeflenmektedir.
Akıncılar yolu projesinin ortakları Manisa Büyükşehir Belediyesi, Demirci Belediyesi ve Türkiye Kültür Rotaları Derneğidir. Proje, Demirci Kaymakamlığı AB Proje Koordinasyon Merkezinin sorumluluğunda yürütülecektir.

upload/5/wbhe_2015715_11166.jpgupload/5/wbhe_2015715_11178.jpgupload/5/wbhe_2015715_111616.jpgupload/5/wbhe_2015715_111731.jpg